Alla inlägg under november 2008

Av Mary - 9 november 2008 17:36

Imorse försökte Matheo med alla möjliga knep för att väcka pappa som låg och sov på soffan. Det var ju Fars dag och det måste ju firas med en liten present och frukost, det blev kaffe och hjärtformade äggmackor. Pappa tyckte det var jättegott!!

Av Mary - 7 november 2008 11:19

Matheo är alltid med mig inne på toan när jag ska göra mig i ordning på morgonen och han älskar när det är dags för att borsta tänderna. Han försöker dra sig upp mot handfatet, för där vet han att hans tandborste och tandkräm finns. Får se hur länge det håller i sig, barn brukar ju inte vara överförtjusta i och borsta tänderna... Notera att han även ställer sig upp helt själv!

Av Mary - 7 november 2008 10:04

Matheo har gått och blivit helt vild... Det går inte att ha honom på golvet när man lagar mat längre, han ska på allting och roligast är ju givetvis det som han inte får göra... Som att dra i sladdar, vara i badrummet själv, dra i högtalarna osv... Nu är jag tvungen att sätta honom i stolen och så har jag full koll på vart han är och vad han gör... Och så slipper jag även att han drar mig i byxbenen och vill komma upp hela tiden. Han är som mest nöjd när han får äta sina majskrokar!

Av Mary - 7 november 2008 10:00

...och han är inte så förtjust i att ligga i sin lilla sittkar längre och badkaret är ju halt som tusan. David ville köpa en matta men jag bara hatar att ha matta! Så jag testar hellre halkskydden man bara klistrar fast, funkar de så funkar de.

Av Mary - 6 november 2008 10:16

Objekttyp: 1 familjs friliggande
Rum: 6
Sovrum: 4-5
Boarea: 115 m²
Tomtarea: 1138 m²
Pris: 3 950 000 kr eller högstbjudande


En välplanerad och barnvänlig villa om 115+115 kvm BoA+BiA med ogenerat och perfekt läge på lugn gata utan genomfartstrafik. Huset är av genomgående mycket bra skick med många moderna detaljer. Friköpt tomt om hela 1138 kvm består bl.a berg i dagen, vackra ekar och fantastisk uteplats med minimal insyn. Måste ses!


Mysig villa om 115 + 115 kvm med bra disponering och attraktivt läge med minimal insyn på lugn gata. Huset är av genomgående mycket bra standard och välbevarat. Huset är omsorgsfullt renoverat i omgångar sedan år 2000 med moderna och tidslösa material som passar många familjer. Disponeringen av huset med stort vardagsrum med matrum, kök med matplats, fem sovrum om olika storlekar och stort garage/förråd i källarplan passar såväl den unga växande familjen som tonårsfamiljen eller varför inte en kombination av boende och egen rörelse. Många större renoveringar/installationer har genomförts så som dränering 2000/2003, bergvärme installerat 2002, nytt tak 2005, nymålad fasad 2008, all el om dragen med ny elcentral och jordfelsbrytare 2006/2007 och vattenledningar till och från huset är bytta 2002. Detta är ett hus av hög standard där det är bara att flytta in och trivas på en lugn gata i barnvänligt område. Med utgång från vardagsrummet nyttjas den rymliga uteplatsen med plats för stort sällskap och härlig ogenerad vy över den vackra naturtomten på baksidan. Populärt område med närhet till bra dagis och skolor samt till kommunikationer.

Entréplan
En välkomnande entréhall med äkta kalkstengolv, goda avhängningsmöjligheter och gäst-wc med golvvärme. Ett rymligt och ljust vardagsrum med mysig öppen spis, ekparkettgolv och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Via en tilltalande bänk i kolmårdsmarmor med pelare delas vardagsrummet av till ett matrum med kolmårdsmarmorgolv och utgång till underbar uteplats med minimal insyn. Via matrummet når man även ett sovrum med en inbyggd garderob och härlig utsikt över den vackra tomten. Fint kök med vit kaklad fondvägg ovan goda arbetsytor av läcker ekbänkskiva samt bra förvaringsmöjligheter som tillförsäkras av att de vita skåpen utnyttjar takhöjden på ett ypperligt sätt. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, rostfri spis med ugn och fläktkåpa samt diskmaskin. Via hallen når man två sovrum med stilrent ekparkettgolv i original. I hallen finns även en vindslucka till kallförråd på vinden.

Källarplan
Via trappan kommer man ner till en hall med ekparkettgolv. Ett rymligt smakfullt badrum med elburen golvvärme, golvklinker och väggar delvis kaklade med mosaik. Badrummet är utrustat med badkar, duschhörna med betongglas och infällda spotlights i tak. Intill badrummet finns ett mindre rum som till sin fördel kan byggas om till bastu eller nyttjas som extra förråd. På källarplan återfinns även en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt ett stort allrum med golvvärme och ekparkett som enkelt kan göras om till två rum. Det finns även ett stort källarförråd med matkällare som tidigare var ett garage.

Huset är även utrustat med larm från Securitas direkt.


Naturtomt med berg i dagen samt två vackra ekar och en stor lönn. På tomten finns även hallonbuskar, röda vinbär, krusbär och björnbär, jordgubbar, smultron och rabarber.

Med utgång från vardagsrum finns en fantastisk uteplats, helt insynsskyddad, med markplattor och omgivande mur. Uteplatsen i perfekt sydostligt läge med sol från tidig morgon fram till ca 18.30

Asfalterat infart med plats för fyra bilar, varav två i bredd.

Mitt emot fastigheten finns en allmänning vid vilken man vintertid har en härlig pulkabacke. På våren står backen i full blom med vitsippor och blåsippor.


Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 101 000 kr
Tomt: 1138 m²
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Av Mary - 4 november 2008 19:22

Stella brukar oftast sköta sig alldeles utmärkt. Hon har t.o.m blivit mycket bättre sen vi fick Matheo. Men ibland får väl även hon sina tokspel... Idag var en av dom dagarna. Så här gick det till när hon gjorde mig fullkomligt GALEN idag:

Jag var ute och prommenerade med henne som jag brukar på morgonen och eftersom jag skulle in till stan och träffa fru Alm (hahahaa) för en lunch med Fuji-gänget så tänkte jag att vi först tar en prommis och sen får hon springa av sig lite på ängen. BIG MISTAKE!! Vi kastar lite pinnar och hon är jättenöjd med att springa efter dem i leran och när det är dags att sätta koppel igen så får hon upp ett spår och drar iväg. Då ser jag att ca 5-6 meter från där hon stod stod det 2 rådjur... Hon försvann kvickare än kvickt och jag stod kvar som ett fån med kopplet i handen.


Vad göra nu?? Ja jag kunde inte göra så mycket annat än att vara kvar på ängen och ropa efter henne med tanke på att jag hade Matheo i vagnen. När jag stått där i mer än en kvart och sett både henne och rådjuren springa förbi emellanåt så kommer dagisbarnen, neeeeeej!!! Det fattades ju bara det! Jag förklarade för en av fröknarna vad som hänt men de brydde sig inte nämnvärt och lät barnen springa omkring på ängen och i skogen där Stella fanns. Efter bara ett par minuter så såg jag Stella uppe på berget. Jag ägnade säkert 10 minuter på att få tag i henne, sen gick vi hem med bestämda steg och jag var så arg, så arg, så arg! Stella förstod att hon gjort fel och gick in och  lade sig i sängen med en gång. Hon drack inte ens vatten.


Sen åkte jag iväg in till stan och David kom hem. När han gick ut med henne så gjorde hon samma sak IGEN!! Vad är det för fel på byrackan?!?!  Hon har aldrig betett sig så förut...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards