Direktlänk till inlägg 20 juli 2010
Kaka | ||||||
100 gram smör, rumsvarmt | ||||||
1,5 dl vetemjöl | ||||||
0,5 dl strösocker | ||||||
1 dl kokosflingor | ||||||
Lemoncurd | ||||||
50 gram smör | ||||||
1 st ägg
Tillagning10 kakor:1. Kokoskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i små bitar. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta snabbt in smöret med händerna tills det blir en fast deg. Dela degen i tio delar, rulla till kulor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till kakorna. 2. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills de börjar bli gyllenbruna. Ta ut och låt formarna svalna 1 minut. Är kakorna ojämna eller för stora kan du ta ut perfekta cirklar med hjälp av ett runt pepparkaksmått. 3. Lemoncurd: Tvätta citronen, riv det gula på citronskalet fint och pressa ur saften ur citronen (0,5 dl citronsaft). Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite. 4. Vispa ägg och 0,5 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Låt svalna. 5. Lägg en klick lemoncurd på varje kokoskaka. Garnera med färska hallon. 6. Blir det curd över så häll upp på rena burkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp, hållbarheten är 10-12 dagar. |
Stella ville också vara med och spela lite kort...
Så här går det när man lämnar far och dotter ensamma hemma för en liten stund. Gissa vem som inte ville sova på kvällen......
När vi var på Heron city förra helgen så fastnade Amelia vid ett skyltfönster med skog och två rådjur i. Bambi kunde hon inte motstå!!...
Detta hår, frågan är om man skulle klippa det eller inte. Känns tråkigt att göra det när vi kommit så långt ändå. Håret stämmer ju överens med hennes personligthet också......
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|