Alla inlägg den 21 april 2010

Av Mary - 21 april 2010 22:13

Matheos ena fröken på dagis har under en tid sagt att Matheo har svårt att sitta still vid lunchen och äta maten, han sitter mest och petar i maten och vill gå och skrapa tallriken. Detta gör ju förstås att de andra barnen vill göra samma sak och sen gå och leka medan resten äter upp innan det är dags för vila. Igår sa samma fröken att rutinerna fungerar bättre nu och han äter mycket bättre än tidigare. Vilket jag tycker att man märker på hans lilla mage som faktiskt blivit en liten kula...


Vi har ju samma problem hemma, vet inte om jag ska kalla det problem egentligen, han äter ju när han är hungrig... Är han hungrig och får nåt som han verkligen tycker, te.x sushi, så äter han så man blir förvånad! Hur får den lille killen i sig så mycket? Annars är det mycket yogurt, fil, risifrutti som gäller. Han får upp kylskåpet och tar för sig av de som finns där, drar fram sin stora brandbil och ställer sig på den så han når upp till fruktfatet... Ofta ska han bara ha och äter inte upp, vill ha något annat och så håller det på tills jag säger nej och att det bara är kvällsvällingen som gäller.


En del föräldrar frågar mig om han fortfarande vill ha välling, och ja det vill han. Varje kväll när han börjar bli trött så säger han att han vill ha välling och går och lägger sig på soffan. Vissa mornar säger han att han också vill ha välling, men då får han oftast ingen eftersom han äter frukost på dagis.


Matheo har även börjat säga "pappa hämta `Donalds" eller "pappa hämta sushi, Theo ha sushi". Det är verkligen roligt när han har börjat prata mer, man får sig några härliga skratt om dagen!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards