Alla inlägg den 5 augusti 2008

Av Mary - 5 augusti 2008 08:40

Nu har det gått fem månader sedan den dagen då ditt lilla barn kom till världen och han eller hon är snart inne på sin sjätte månad. Väldigt mycket har hänt sedan dess. Nu ökar energibehovet, den lilla  sover mindre och är på det hela taget mera aktiv. I den här åldern börjar barnet sträcka ut armarna mot dig eller häva sig upp på underarmarna. Barn använder hela kroppen för att kommunicera.

Nu kan barnet gripa tag i föremål med höger och vänster hand och använda alla fingrarna, bortsett från tummen. När barn ligger på ryggen tar de tag i sina egna fötter eller andra föremål inom räckhåll. Sist men inte minst kan halvårsgamla barn också se tredimensionellt eftersom det binokulära seendet (båda ögonen) är fullständigt utvecklat. En ny värld öppnar sig!


Mer och mer social
Det är fortfarande du som är den stora kärleken i ditt barns liv, men barnet börjar också intressera sig alltmer för andra människor i omgivningen. Nu kan barnet till exempel skratta högt när ett syskon gör lustiga grimaser. I den här åldern är barn inte längre rädda för ansikten de inte har sett tidigare. I stället tar de sig nu tid att studera och titta på dem ingående innan de ger dem ett leende som belöning. Eftersom barn i den här åldern är nyfikna på absolut allting är nya upptäckter det allra mest intresseranta! Utnyttja upptäcktslustan för att introducera nya smaker och variera barnets måltider.


Nya sätt att kommunicera
Nu börjar "babblandet" utvecklas mer och mer och barnet börjar uttala vissa konsonanter och variera tonfallet, volymen och taltakten.
Barnet har nu en mängd olika ljud för att uttrycka glädje, ilska eller dåligt humör: det skriker av glädje, grymtar, jollrar, gurglar, vrålar osv.

Av Mary - 5 augusti 2008 08:25

Eftersom vädret är som det är och Stella inte kommer vilja gå ut så kommer hon att få världens energi som måste ut, det blir säkert några turer runt, runt och upp och ner i soffan. Matheo är redan på topphumör och springer omkring i gåstolen och jagar Stella. Han tycker det är jätteroligt och skrattar högt, stackars grannar! Stella kommer springandes till mig och vill komma upp i stolen när jag skriver...

Av Mary - 5 augusti 2008 08:13

Om vädret ska fortsätta så här så måste jag iaf införskaffa ett papraply! Regnet verkligen öste ner från klockan 5 igår eftermiddag och har ännu inte slutat... Vinden gjorde så att det var svårt att sova t.o.m

Helst skulle man bara vilja sitta inne och mysa i soffan och se på film eller nåt! Men det går ju inte när man har hund... Som tur är är hon inte alltför förtjust i regn och rusk heller, det är nästan man får tvinga ut henne för att hon ska göra sina behov. Det blir iaf inga långprommenader idag, David försökte ta ut henne för morgonkissen men hon stog bara kvar i porten och slet och ville gå in igen utan att sätta tassarna i den blöta asfalten. Jag kanske skulle ta och köpa full mundering till både henne och mig? Matheo sitter ju säkert i vagnen under regnskyddet...


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards